Bitkilerle tedavi yıllardır kullanılmakta olan bir tedavi şeklidir. Günümüzde de sentetik ilaçların vücuda verdiği zararlardan dolayı bitkilere yönelmeye devam edilmektedir.
Şifalı bitkileri araştıran bilim insanları pek çoktur. Bu araştırmalar sonucunda hangi bitkiler hangi hastalıklara iyi gelir, ne şekilde kullanılmalı, hangi dozda hangi aralıklarla kullanılmalı gibi sorulara cevap bulunmaktadır. Her bitkinin kullanım alanı, şekli ve dozu farklıdır. Bazı bitkilerin yaprakları harici kullanım amaçlı tedavi edicidir. Yara tedavilerinde, cilt hastalıklarında kullanılır. Bu tür bitkileri ağızdan tüketmek kötü sonuçlar doğurup zehirlenmelere yol açabilir. Ya da ağızdan tüketilen bitkileri aşırı dozda tüketirsek yine zararlı sonuçlar çıkabilir ortaya. Gebelik, diyabet, kalp hastalıkları gibi ciddi rahatsızlıklarda kullanımı sakıncalı olabilir bu yüzden konunun uzmanı olan bir hekim tarafından bilgi edinip karar verilmesi daha doğru olur.
Bitkisel Terapi Nedir, Nasıl Uygulanır? diye düşünecek olursa eğer, doğadaki bitkiler kullanılarak yapılan bir tedavi şeklidir. Bu bitkilerin kökleri, yaprakları, gövdelerinden elde edilen bitki yağları, bitki özleri kullanılmaktadır. Hastalığın yeri ve çeşidine göre yağı, özü ve ya farklı karışımlar şeklinde tüketilir. Bazı bitkiler ise demlenerek çay gibi tüketilir. Cilt ve saç bakımı için de kullanılmaktadır.
Şifalı bitkileri hafif rahatsızlıklarda tercih etmeliyiz. Ağır ve ciddi hastalıklar için mutlaka bir hekim veya uzman kontrolünde hareket etmeliyiz. Uzmanların yönlendirmelerine göre bitkilerden de yardım alabiliriz.
Uzman Haccam Hakan TUTUM : 0545 699 69 06
Uzman Haccam Kemalettin : 0551 166 10 64
Uzman Haccame Aslı TUTUM: 0545 699 69 06
Mail: hakantutum@hotmail.com
KEPEZ / ANTALYA
Bir cevap yazın